Door op
rob jonas

Wanneer je gewone normale sneakers draagt dan kun je het zeker wel koud krijgen in de winter, tenminste ik moest vorig jaar blijven bewegen anders trok de kou zo in mijn voeten. Binnen een mum van tijd heb je dan koude voeten en dat is niet nodig. Je hebt dit jaar namelijk heerlijk warm gevoerde laarsjes van vans, dc of roxy die zeker voor warme voeten gaan zorgen. Tevens is de vans lijn uitgebreid met een groot aanbod fleece gevoerde modellen. Zo kun je toch het gemak van sneakers bij je houden, ook tijdens de winter. Een voordeel is natuurlijk ook, dat je niet met van die lompe snowboots hoeft te lopen :) Alhoewel dat ook zijn charme heeft...

Winterklare sneakers zijn gevoerd, lekker warm voor koud weer

Neem nu deze net nieuw binnengekomen vans laarsjes voor kids van 2 tot 5 jaar, super dik maar erg soepel suede zorgt er in de eerste plaats al voor dat deze sneaker laarsjes goed ingespoten kunnen worden met anti regen spray. Het fleece aan de binnenkant loopt helemaal door op en onder de voetjes, dus lekker warme voetjes zijn gegarandeerd. De flexibele zool maakt dat deze laarsjes meteen vanaf het begin al lekker lopen en eigenlijk alleen maar lekkerder gaan lopen naarmate je ze vaker aan hebt. Het klittenband aan de zijkant zorgt ervoor dat je deze boots goed kunt stellen en dat dus ook bredere voetjes er makkelijk instappen.

De vans slip on boot zijn nu verkrijgbaar in maat 19 tot 26,5 in de kleuren zwart / paars. De bekende rubberen neus is net als bij de old schools en slipons slijtvaster dan andere merken, je hebt hier een laarsje dat gebaseerd is op 35 jaar specialisme, niet voor niets loopt de skate cultuur er al ruim 35 jaar mee weg. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de vulcanized zool van vans. Stroef, licht, flexibel, slijtvast en soepel.

Als je kindje deze winter in de fase van de eerste stapjes / leren lopen komt dan kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat je hier een perfecte start mee maakt. Vans schoentjes zijn heerlijk om mee te leren vallen en opstaan.

Deze Chukka sneakers zijn gevoerd met fleeche, geschikt voor koud weer

Ik heb deze chukka's niet gevoerd dan welliswaar (in het grijs) bij mijn dochtertje van 1,5 getest, ik moet zeggen dat ik over alle schoenen die wij verkopen tevreden ben maar dit is de 3e keer dat ik ervaar (ik heb 3 kinderen) hoe fijn vans schoentjes zijn voor opgroeiende kinderen.

Deze zwarte chukka's zijn gevoerd en dat maakt ze warmer dan de grijze schoentjes van mijn dochtertje al zijn. Het klittenband loopt geheel door, ik zal er meteen bij vertellen dat slecht klittenband iets is wat ik bij andere schoenen altijd verafschuw, ik controleer daarop bij nieuwe collectie. Deze enkele klittenband sluiting is dikker en breder, is gemaakt van het "juiste" soort kwaliteit en zorgt er dus voor dat je lang gebruik van de schoenen kunt maken.

Onze ervaring met deze chukka schoentjes is dat mijn dochterje er erg snel een goede loophouding op na houdt. Ze heeft goed contact met de grond waardoor ze beter kan inschatten wanneer ze haar voetjes neer gaat zetten, de timing is er belangrijk bij het leren lopen, doordat de vulcanized zool bij vans schoentjes zo flexibel is heeft je kind het contact met de grond en dat blijft bij de volledige afwikkeling van de voet tot de nieuwe afzet. Wanneer een kindje voelt dat de afzet lukt, dat het contact en gevoel met de grond goed blijft bij elke beweging en dat het de grip heeft die nodig is, dan gaat het sneller over tot volledige stappen, ik zie dat onze dochter met de dag zelfverzekerder wordt, steeds minder valt en met stappen vooruit gaat. Mijn middelste zoontje heeft dat stadium al lang doorlopen maar zweert nog steeds bij vans old skool's, het is zo'n product waarvan je niet alleen weet maar ook ziet dat het goed zit.