Door op
rob jonas

Het is vaak lastig te bepalen welke schoentjes je het best voor je baby kunt aanschaffen, vaak kun je de eerste schoentjes bijna ongedragen meegeven aan de volgende die zwanger wordt. Het is pas als echt nodig voor een baby om de voetjes te beschermen als ze voor heer eerst naar buiten gaan en dat gaat het best op schoentjes die goed mee afwikkelen met de voetjes. De eerste stapjes buiten zijn vaak lastig voor je kind omdat de beenspiertjes en de motoriek nog niet op lopen zijn ingesteld, dus het is ook van belang dat de eerste schoentjes lekker licht zijn in gewicht.

vans sk8 mid reissue zwart
vans authentic lace bb roze
vans old skool navy multi
vans td authentic lace grijs
vans td sk8hi zip zwart
vans racer mid canvas black true white multi

Vallen en opstaan met goede baby schoentjes aan de voetjes

Mijn dochtertje van 1,5 is heeft het net doorlopen, die eerste stapjes naar buiten zijn zo leuk om te zien. Het koppie als ze met haar eigen schoentjes komt aanlopen, zo lief. Het kan snel omslaan want eenmaal buiten wil ze natuurlijk rennen en dat gaat nog niet altijd goed. Kinderen die net leren lopen zie je vaak echt moeite doen om hun beentjes op te trekken, de schoentjes moeten dus echt wel goed passen en niet te zwaar zijn, anders is de pret snel over. Gelukkig zie je ook dat kinderen erg snel leren en dat die beenspiertjes vlug doorhebben dat het beter moet.

Ik heb twee zoontjes en een dochtertje en eigenlijk bij alle 3 heb ik hetzelfde ervaren, je hebt een paar mini schoentjes van ongeveer maat 18 die je zo nieuw weg kunt doen want dan lopen ze nog niet, vallen de eerste stapjes in de zomer dan is de kans groot dat je pas bij maat 20 aan schoenen hoeft te denken. Bij mijn dochter is het nu zo dat ze vanaf maat 19 pas echte schoentjes draagt en vanaf maat 20 valt ze niet meer. Bij maat 20 zie je echt dat de beweging lekker vlot is en dat vallen steeds minder vaak voorkomt.

Kortom zodra je baby gaat stappen ga je opzoek naar lichte soepele schoentjes in maat 19 of 20.

Welke schoentjes zijn perfect voor babies en leren lopen ?

Waar je van uit kan gaan, tenminste dat heb ik bij alle 3 mijn kinderen gezien, is dat je kindje pas echt gaat stappen bij maat 19 of 20. Je kindje kan het beste leren lopen op lichte schoentjes die goed flexibel zijn, goed ademen in de zomer of lekker warm zijn in de winter. Erg belangrijk is ook dat ze niet te groot zijn, je kunt beter 1 paar meer kopen in een jaar dan dat je te groot gaat zitten, je kind leert zijn motoriek af te stellen en het is niet goed als de motoriek wordt afgesteld op de schoenen die te groot zijn (struikelen en vallen daargelaten).

De schoentjes waar ik erg tevreden over ben en die ideaal zijn voor kleine kinderen zijn de slip-ons van vans, deze schoentjes hebben geen klittenband of veters, zijn lekker flexibel en ademen goed, ze zijn licht en slijtvast en hebben een leuke print. Het zijn erg fijne schoentjes om je kindje mee naar de creche te brengen of naar de BSO omdat ze ook binnen aankunnen als slofjes. Groot voordeel is ook dat ze veel grip geven door de rubber zool aan de onderkant, dus ook voor nat weer zijn ze ideaal. Zijn ze een keer nat geworden dan drogen ze vrij snel. Deze baby schoentjes zijn ook super goed schoon te maken of in de wasmachine te doen op 30 graden, dus als het een keer geregend heeft dan kunnen ze lekker door de plassen lopen.

Voor de koudere dagen heeft mijn dochterje nieuwe bruine winter laarsjes van vans, gevoerd met zacht pluche en vans chukka v schoentjes in het grijs, die heeft ze vanochtend aangedaan, die zitten ook heerlijk !

Ik heb bovenaan wat fotootjes geplaatst van de baby schoentjes die mijn dochterje aan heeft: