Door op
rob jonas

Klittenband schoenen wanneer je ze koopt dan wil je wel dat het klittenband sterk is, want wat is het nut anders van een klittenband schoen? Het draait immers om klittenband, toch? Welnu, alle merken die wij verkopen hebben het stevigste klittenband, sterker nog, het loopt helemaal door, waardoor je de schoenen nauwkeurig kunt stellen op bijvoorbeeld een smallere voet of een hogere wreef. Mijn ene zoontje heeft namelijk een hogere wreef en het andere een smallere voet en toch kunnen ze allebei dezelfde schoenen makkelijk aan omdat het klittenband helemaal doorloopt.

vans old skool blauw
new-balance basket multi
vans sk8 mid reissue zwart
vans old skool navy multi
adidas kinderen wit
adidas jog cmf inf zwart

Natuurlijk wil je schoenen met klittenband dat werkt

Wanneer ik zo nu en dan door de winkelstraten loop, zie ik veel, erg veel schoenen waarvan het klittenband met drie letters kan worden aangemerkt. Doordat de hechting niet doorloopt, is de verstelbaarheid zeer beperkt en dus sluit de schoen niet goed aan op verschillende hoogtes van de wreef en breedte van de voet. Helaas is het klittenband ook nog van dusdanig slechte kwaliteit dat je kind na een week of 3 zo uit de schoenen slipt. Het klittenband houdt dan voor geen meter.

De vans schoentjes, zoals hiernaast op de foto, zijn een goed voorbeeld van hoe het wel kan. Mijn zoontje draagt bijvoorbeeld deze old skool v's helemaal af en hij houdt ze aan (ze mogen echt niet uit) totdat het echt niet langer kan. Ondanks dat ik zelf kinderschoenen verkoop, loopt hij ze echt behoorlijk af. Dan rest natuurlijk de vraag of het klittenband nog werkt. Jazeker, het klittenband van deze schoenen gaat gegarandeerd mee tot de schoen zelf afgedragen is. Sterker nog, ik heb een paar rode old skool v's staan, die zowel mijn oudste zoon als mijn middelste zoon heeft gedragen, dus zo'n 2 jaar goed gebruikt en in de wasmachine zijn gewassen, waarvan nog steeds het klittenband goed is.

Welke klittenband schoenen zijn goed

Ik kan eindeloos doorgaan met voorbeelden, maar tot nu toe is er in de 4,5 jaar dat ik schoenen verkoop 1 model teruggekomen waarvan het klittenband niet goed was (vans knightro). Dit hebben we vervangen door een model dat wel goed is. Ik sta ervoor garant dat alle klittenband schoenen die wij verkopen goed zijn en mocht u problemen krijgen dan hoor ik het graag.

Dit nieuwste model hiernaast is ook vrij apart. De Vans Chukka V (V staat voor klittenband/velcro) heeft een enkele klittenband strip die breder is dan alle voorgaande vans modellen. Mijn dochterje van 1,5 heeft ze momenteel aan en ze zitten geweldig. De klittenband sluiting is van top kwaliteit en lekker dik. Mijn dochter kan de schoentjes nog niet zelf aandoen, maar ze houdt wel haar voetjes klaar en in een handeling schuiven ze er zo in en het enige dat je hoeft te doen is het klittenband vastmaken. Het lukt haar nog niet om zelf het klittenband los te maken wat alleen maar aangeeft hoe goed de kwaliteit is.

Bij ons is het vinden van klittenband schoenen simpel. Wanneer je naar ons kinderschoenen overzicht gaat, dan klik je op het "klittenband knopje" en je krijgt alle schoenen met klittenband in 1 overzicht te zien. zie hier voor het klittenband overzicht.

Vergeet ik bijna de etnies faders te noemen, die een hele dikke klittenband sluiting hebben bij de kleuter schoenen. Je ziet deze echter niet want er zitten veters voor de sier overheen. Dit geldt ook voor de DC Pure V schoenen, die een klittenband /veter sluiting hebben.