In 2008 zijn wij gestart met onze kinderschoenen webshop, omdat we zelf in de stad geen leuke sneakers konden vinden voor onze kids en het aanbod overal hetzelfde was dachten we: dat moet anders kunnen !

Dat is nu wel even anders, in een paar jaar tijd is het aanbod aan stoere sneakers ver-tienvoudigd ! Met een klein aanbod vans, etnies en dc shoes zijn we begonnen in 2008 in de maten 19 t/m 27,5. Klanten belden ons suf met de vraag waarom we bij maat 27,5 stopten en in 2009 besloten we ons aanbod te verbreden met meer merken en maten. In 2012 hebben we zelfs sneakers tot maat 48 en hebben we een grote brede klantenkring opgebouwd.

In 2014 hebben we besloten om een andere weg te gaan varen, om nog sneller, meer en betere producten en sneakers te kunnen aanbieden hebben we de eigen in en verkoop laten schieten en gaan we ons volledig richten op het geven van advies. Hierdoor hebben we extra veel tijd over om de beste deals voor je uit te zoeken.

Het aanbod op onze website zal dus de komende tijd enorm groeien, zoals je van ons gewend bent kun je dus nog sneller zoeken naar de coolste sneakers voor de goedkoopste prijs.

De merken die wij aanbieden hebben een rijke historie en een grote bijdrage geleverd aan de skate cultuur zoals die vandaag de dag bestaat. Ik ben er zeker van dat u tevreden zult zijn met uw aankoop bij een van de aangesloten websites !

Door Rob Jonas op 13 februari 2014

X-KDS kinderschoenen ING starter van de maand

ING Starter van de maand december

ING kiest elke maand de Starter van de Maand. Dit zijn beginnende ondernemers die hun zakelijke rekening bij de ING hebben en zich onderscheiden in de markt. Deze maand is dat X-KDS.com uit Rotterdam.

Wat ze bij een ander niet vonden doen ze nu zelf

Ze zochten twee jaar geleden naar leuke kinderschoenen. Maar vonden zeer weinig variatie in het aanbod. Op internet vonden ze wel leuke kinderschoenen voor hun oudstekind van 2 jaar, maar die moesten wel uit de Verenigde Staten komen. Dit was voor hen het startsein om zelf een online winkel te beginnen. "Eerst hebben we de markt goed onderzocht en we zijn in december 2008 online gegaan.". Op de site is een ruim assortiment bijzondere kinderschoenen te vinden. Tot schoenmaat veertig.

Maatzekerheid
Inmiddels draait de site, met dagelijks vierhonderd nieuwe bezoekers goed. "En voor het eerst is het in Nederland mogelijk om online kinderschoenen te bestellen met maatzekerheid. We zijn namelijk de enige webshop in Nederland die het kinderschoenenaanbod ook in centimeters aangeeft en dit direct heeft gekoppeld aan de voorraad." Zegt Rob. "Maten willen nog wel eens verschillen, maar dat hebben we dus opgelost. De klant bestelt dus veilig een kinderschoen die past. En door de directe koppeling aan de voorraad is de kinderschoen snel bij je thuis."

De initiatiefnemers
Rob is IT specialist. De online winkel kost hen gemiddeld zestig uur per week. "Aan het eind van 2010 hopen we te toosten op het feit dat we fulltime onze aandacht aan de winkel kunnen geven." En dan is het tijd om uit te breiden, misschien wel naar Duitsland, maar: "Eerst de grootste van Nederland worden."

Wat is de starter van de maand?
ING kiest elke maand de Starter van de Maand. Uit een groep van genomineerde startende ondernemers wordt één bedrijf verkozen die deze titel verdient. De criteria op basis waarvan een bedrijf verkozen wordt zijn: een goed ondernemersplan, innovatie, een bijzonder product, degelijk ondernemerschap en inventiviteit. De starters worden genomineerd door medewerkers van de ING uit heel Nederland. Een deskundige jury maakt de uiteindelijke keuze. Meer informatie vind je op de ing website.