Wij brengen u graag op de hoogte over de vele merk kinderschoenen die wij aanbieden, onze merk kinderschoenen zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit, de merken die wij aanbieden zijn vooraf kritisch door ons bekeken en grondig doorgelicht op duurbaarheid en flexibiliteit. Wanneer u kinderschoenen koopt die door ons worden vermeld dan kunt u er dus zeker van zijn dat het merk ok is.

Hieronder vindt u uitgebreide door onszelf verzamelde en vertaalde informatie per merk. Deze pagina wordt regelmatig uitgebreid met informatie over de betreffende merken. Indien u vragen heeft over een bepaald merk of meer informatie wilt over bepaalde kinderschoenen dan staan wij graag voor u klaar.

Interessante informatie over sport schoenen op wikipedia.

Laatste update: 03 Nov 2014

Vans kinderschoenen en kindersneakers hoe zijn ze onstaan

vans kinderschoenen

Vans kinderschoenen en kindersneakers en baby: Sinds 1966 is Vans al aanwezig en vanaf het begin hebben ze zich vooral gericht op de skateboard scene. Deze traditie zet zich vandaag de dag nog steeds voort en ook nu blijft de doelgroep de skateboarders generatie.

Vans heeft zich als merk zover ontwikkeld dat het tot de meest gezochte en gerespecteerde merken behoort, ook hebben ze de grootste collectie classics in de skate industrie.

Van Classic Slip-On tot Authentic. Vans heeft haar handtekening in de Skatescene neergezet, al meer dan 40 jaar. Bij het ontwerpen van de producten en dus ook de kinderschoenen staat een professioneel team van atleten klaar die de kwaliteits-footwear helpen ontwikkelen.

De kinderschoenen en kindersneakers kenmerken zich door hun enorme flexibiliteit gecombineerd met veel grip, dit komt doordat een groot deel van de modellen zijn uitgerust met een vulcanized zool constructie. Een vulcanized zool zorgt voor een bijzonder elastische afwikkeling van de voeten van het kind. Ook de duurzaamheid mag zeker worden genoemd, alle Big Schools zijn bijvoorbeeld uitgerust met een dikke rubberen neus, ideal voor spelende kinderen.

Heeft uw kind een hoge wreef dan zijn Vans met klitteband sluiting ideaal omdat de hoogte van de wreef aan te passen is dmv de klitteband sluiting. Voor de wat zwaardere kinderen, tevens vaak met hoge wreef, zijn de Widow's een welkome aanvulling, dubbel gestikt en een zeer stevige zoolconstructie zorgen voor een fijne maar duurzame kinderschoen.

vulcanized logo

Vans heeft als vlaggeschip de vulcanized zool uitgebracht, al reeds in het eerste jaar van hun bestaan (in 1966 werd Vans opgericht) werden hun vulcanized schoenen geprezen. Door de extreem goede grip en flexibele eigenschap van de schoenen werden de vulcanized schoenen direct herkend door de toenmalige skateboarders generatie, een run op de nieuwe schoenen tot gevolg. Op onze website kunt u in een oogopslag zien of een paar Vans schoenen een vulcanized zool heeft door het herkenbare vulcanized logo.

look mom it's suede

Elk jaar worden door Vans een aantal peuter modellen uitgebracht in een speciale "suede" uitvoering. In de schoenen zit dan een leuke herkenbare sticker met de tekst "look mom it's suede". Op onze website zijn deze schoenen duidelijk herkenbaar door het Vans "look mom it's suede" logo. Door de beperkte oplagen en trendy look zijn dit zeer gewilde modellen. Zoals de geschiedenis laat zien komen deze speciale modellen slechts 1 seizoen op de markt. Snel bij zijn dus, voor de schoenen freaks dit zijn echte collectors items !

classic slip-on

Vans Slip-On schoenen zijn voor het eerst op de markt gebracht in 1973, en speciaal ontwikkeld voor het skateboarden. De simpele sneakers, die zeer gemakkelijk aan en uit te trekken was door de afwezigheid van veters is de voornaamste reden van zijn succes. Deze old school klassieker werd niet alleen door skateboarders geprezen maar werd ook snel opgepakt door de BMX rijders.

Het simpele ontwerp van de Vans Slip-On schoenen laat al jaren vele kleurcombinaties en ontwerpen toe waardoor de Slip-On steeds weer mee kan met de huidige mode. Er zijn ontelbare varianten van de Slip-On schoenen uitgebracht, veel kleurcombinaties, enkele kleuren maar vooral ook Slip-On schoenen met een afbeelding zijn populair. Bedrijven als X-Girl, Taito Corporation, Addict, Dogtown en Walt Disney hebben allemaal eigen varianten van de Slip-On laten uitbrengen. Door het simpele ontwerp van de schoen is het mogelijk om elke afbeelding tot zijn recht te laten komen.

De Slip-On schoenen blijven ook vandaag de dag een zeer gewild item. Zowel voor kinderen als volwassenen een goed te combineren product. Deze instappers combineren een aantal unieke eigenschappen: een goede kleurcombinatie, makkelijk aan en uit te trekken, vulcanized en dus zeer flexibele maar stevige zool. Eenmaal ingelopen worden deze instapschoenen alleen maar fijner aan de voeten. En nog een goede eigenschap is dat ze wasbaar zijn in de wasmachine. Ideaal: je jongere broertje of zusje kan ze dus ook nog eens aan.

Vans babyschoenen en schoentjes zijn ook ideaal voor het leren lopen, de baby slip-on's hebben een super flexibele zool een dus een zeer goede afwikkeling. Baby vans sluiten goed aan om de kleine voetjes en zijn lekker licht. Bang dat schoenen dragen van grotere broer of zus niet goed zijn voor de onwikkeling van je voeten ? Lees dan het verhelderende kinderschoenen artikel kindervoeten fabels, gepubliceerd in het Parool.

authentic

Hoe zit het nou met de echte Authentic schoenen, waar komen die warme gevoelens vandaan ? Dat aan het kopen van een paar Authentics een diepgeworteld verhaal kleeft weten een hoop mensen, zodra je ermee de straat op gaat hoor je al snel, "Ohhh die heb ik ook gehad, wat zaten ze fijn !" , "jeetje worden die nog gemaakt ?" en "Waar heb je die schoenen gekocht ? Te gek !".

Het begon allemaal in 1966 toen Paul van Doren samen met 3 partners hun allereerste winkel openden aan de 704E Broadway in California, Amerika. Niet wetende wat ze jaren later teweeg zouden brengen in de skateboarders scene was de droom was een feit. De Van Doren Rubber Company was uniek in zijn soort. Zij verkochten namelijk schoenen die ze zelf fabriceerden, direct aan het publiek. Die ochtend hadden ze 3 verschillende paar schoenen, met verschillende kleur combinaties als display neergezet, ze hadden alleen de display schoenen gemaakt, voorraad was er niet. De winkel was verder aangekleed met lege schoenen dozen om toch een beetje over te komen als volwaardige winkel.

Op de eerste ochtend kwamen 12 klanten de winkel binnen, zij kochten allemaal een paar schoenen. Dus Paul en Gordy vroegen de klanten om diezelfde middag terug te komen om hun schoenen op te halen. Als een gek gingen ze snel de 12 paar schoenen maken in de fabriek en die middag kwamen de klanten terug. Toen bleek dat er geen wisselgeld was om de koop te sluiten. Vers als het allemaal was begonnen waren ze totaal vergeten wisselgeld te regelen. De schoenen werden toch meegegeven en er werd gevraagd of de klanten de volgende dag terug wilden komen. Alle 12 klanten kwamen de volgende dag netjes de schoenen betalen.

De eerste Authentic schoenen (#44) waren geboren en hadden een diamanten patroon aan de onderkant van de gehele schoen, later werden daar verticale lijnen aan toegevoegd voor extra stevigheid. Een ontwerp wat tegenwoordig gepatenteerd is als de Waffle zool. In 1974 begonnen de skateboarders door te krijgen dat er wel een heel erg goede grip zat in de schoenen, al vrij snel daarna begonnen de aanvragen voor andere kleurcombinaties binnen te druppelen.

In 1975 kwam de #95 uit, vandaag de dag bekend als de era schoen, uitgevoerd in rood en de blauwe classic schoenen. Deze #95 schoen was speciaal ontworpen door de twee professionele skaters Tony Alva en Stacy Perelta. De gekte brak daarna echt uit in heel Amerika toen Sean Penn een paar checkerboard slip-on schoenen droeg tijdens de film "Fast times at Ridgemont High".

Tegenwoordig is de schoenen collectie uitgegroeid tot ruim 60 verschillende stijlen, van Classic Deck schoenen en Classic Slip-Ons tot High Performance schoenen, snowboard schoenen en sandalen. Nu eigenaar van ruim 190 winkels en outlets over de gehele wereld, om niet te spreken van het wereldwijde netwerk wat ze hebben opgebouwd in onafhankelijke schoenen winkels, sport winkels en kleding winkels. Zelfs in Rotterdam op de binnenweg is een nieuwe store geopend.

Meer informatie over vans schoenen op wikipedia

Etnies kinderschoenen, de historie

etnies schoenen

Geinspireerd door actiesport brengt etnies al sinds 1986 innovatieve footwear welke zich sterk profileert in de Skateboard scene. Een team van professionals brengt in elke collectie weer een diversiteit aan style en technologie op tafel welke u ook terug vindt in de kindersneaker-lijn.

etnies heeft meerdere innovatieve ontwikkelingen verwerkt in hun schoenen zoals STI Foam™ en System G2™ welke nu al hun stempel hebben gedrukt op de skateboard historie.

Pierre Andre Senizergues, de oprichter van etnies was de eerste professionele skateboarder die ook eigenaar was van zijn eigen footwear merk.

etnies kids: De Fader's t/m maat 27.5 kenmerken zich door de makkelijke klitteband sluiting genaamd fake-lace (nep veter), hierdoor lijkt het alsof ze echte veters hebben maar het aan en uit trekken gaat zeer gemakkelijk door het verborgen klitteband systeem.

In 2009 kwamen ze met een nieuw systeem voor de kleine maten tot 27.5 genaamd het "Grow with Me" pas systeem. Een extra stukje EVA foam van 1,5 mm wordt meegeleverd onder de zool waardoor de schoen in feite twee maten heeft. Op het moment dat de kindervoeten de neus van de schoenen bereiken kan het stukje EVA foam uit de schoentjes worden genomen waardoor het kind langer van de schoenen kan genieten.

Tevens wordt de nieuwe collectie voor kids uitgebreid met een nieuwe zool constructie genaamd TPR outsole (Thermo Plastic Rubber), een zeer flexibele zool waardoor de etnies schoenen vanaf 2009 een uitstekende afwikkeling voor de kindervoet hebben gekregen.

Etnies het schoenen merk:
Opgericht in 1986, het eerste actiesport en lifestyle kleding bedrijf dat wereldwijd opereert en als eigenaar een professionele skateboarder heeft. Etnies was niet alleen vooruitstrevend doordat zij het eerste pro model skate schoenen op de markt bracht, maar ook pionier op het gebied van technologische vooruitgang op de wereldwijde markt van actie sport schoenen. Ze heeft actief bijgedragen aan de ontwikkeling van de skate cultuur en skate kleding zoals die de afgelopen 20 jaar gegroeid is.

Vandaag de dag blijft de visie van het bedrijf, geleid door eigenaar Pierre Andre Senizergues, om nog steeds de leidende factor te zijn als actie sport merk. Ze blijft vastberaden om innovatieve producten te ontwikkelen die gedragen worden met stijl, comfort en zorgen voor protectie waar nodig. Vasthouden aan haar roots door het sponsoren van een skateboard, surf, snowboard, crossmotor en BMX team met rijders van wereldklasse. Als bedrijf proberen ze zoveel mogelijk terug te geven aan al deze actie sport communities.

pierre andre serzinergues

Pierre Andre Senizergues:
"Het is moeilijk te beseffen dat etnies al twintig jaar bestaat, als skateboarder is het fantastisch om te zien hoe etnies is uitgegroeid tot de pionier op het gebied van innovatie in de actie sport cultuur"

Pierre Andre Senizergues (Sin-E-Zerg). Oprichter en eigenaar van Sole Technology het moederbedrijf van etnies, blijft etnies bijschaven en probeert als bedrijfsleider, etnies neer te zetten als leidende factor in de actionsport mode wereld. Hierbij staat voor op dat de functionaliteit, kwaliteit en style voor skateboarders behouden blijft.

Senizergues begon met skateboarden op z'n 15e jaar in zijn geboorte plaats L'hay de Roses, een buitenwijk van parijs in Frankrijk. Logischerwijs is het dan ook in de stad van de lichten waar hij zijn meeste tijd besteede tijdens zijn opmars als professioneel skateboarder. Nadat hij zijn school had doorlopen, de technologische universiteit van Parijs XI begin jaren tachtig, werd Senizergues een engineer voor IBM Frankrijk, vrij snel hierna verhuisde hij naar Californie in Amerika om zijn droom als professioneel skateboarder werkelijkheid te gaan maken. Als een van de veelbelovende freestyle skateboarders van de jaren tachtig heeft Senizergues 12 franse kampioenschappen, 9 keer de europa cup titel, 5 keer het europese kampioenschap en 1 keer het wereldkampioenschap skateboarden gewonnen.

In 1988, twee jaar nadat etnies werd opgericht begon Senizergues met behulp van zijn opgedane ervaring tijdens zijn carierre zelf skateboard schoenen te ontwikkelen en te ontwerpen onder etnies als merk, hieruit zijn onder andere het eerste pro model Senix en andere sleutel modellen voortgekomen zoals de Lo Cut, Low-Top, Intercity en Scam. De ontwerpen voor deze schoenen zijn ontwikkeld met skateboarders in gedachten en bestonden uit een unieke mix van fashion, uithoudingsvermogen en kwaliteit. Een mix die tot op dat moment niet eerder was verschenen op de markt. Het jaar hierna heeft senizergues de distributie voor Amerika op touw gezet, later heeft hij de rechten verworven om de schoenen wereldwijd te distribueren.

Senizergues was de drijvende kracht achter etnies, zijn imperium begon daarna snel meer omvang te krijgen door het lanceren van drie nieuwe schoenen en kleding merken onder de namen Es, Emerica en Thirty Two, alle 4 de merken heeft hij ondergebracht onder de paraplu van SoleTechnology. Vandaag de dag heeft Soletechnology zijn hoofdkantoor in Lake Forest, Californie, heeft meer dan 350 werknemers, internationale distributiekanalen naar meer dan 70 landen en regionale kantoren in oa New York, China, Nederland en Zwitserland, Sole Technology is hierdoor een van de grootste sportswear merken in de wereld geworden.

Niet alleen door een voorloper te zijn en een zeer gerespecteerde naam op het gebied van actie sporten vandaag de dag heeft Senizergues de schoen technologie naar een hoger level weten te drijven, maar zeker ook met de ontwikkeling van onder andere het STI: Sole Technology Instituut, 's Werelds eerste onderzoeks fasciliteit toegewijd aan het bestuderen van de krachten die het menselijk lichaam te verduren krijgt tijdens het beoefenen van skateboarden als sport. Ook heeft Senizergues enorm veel aan liefdadigheid gedaan oa. voor de jeugd, om het skateboarden te promoten voor de jeugd, de levenswijze voor skateboarders en het ontwikkelen van een skateboard park van 40.000 m2 nabij het Lake Forest hoofdkwartier van Sole Technology's.

Senizergues heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn liefdadigheid en prestaties waaronder de 1999 Orange County Entrepreneuer van het jaar Award, de immigratie award van het jaar en ook de OC metro's Hot 25 en de meest invloedrijke directuer van Orange County. Laatst heeft hij nog de prijs gewonnen als beste Orange County Innovator (uitgegeven door het register van Orange County) voor zijn betrokkenheid bij het milieu en de verantwoordelijkheid die Sole Technoly neemt bij het zaken doen mbt het milieu.

etnies history of sneakers

De geschiedenis van etnies:

1986
- Het franse bedrijf Rautureau Apple, In samenwerking met de franse skateboarder Alain "Platoon" Montagnet, lanceren Etnics, het merk dat orginele en slijtvaste Hoge (High-Tops) schoenen gaat fabriceren voor de europese skate en surf markt.
- Etnics, afgeleid van het woord "Ethnic", is ontstaan uit de levenswijze van skateboarders: vaak reizend en ondernemend in kleine groepjes met hun eigen sub cultuur.

etnies schoenen

1987
- Etnics veranderd zijn naam in Etnies"
- Etnies organiseert zijn eerste skateboard evenement genaamd "The Authentic Skate Weekend".
- Etnies sluit een contract af met Natas Kaupas, de etnies natas pro schoenen debuteren op de markt (Etnies Natas: het eerste pro model skate schoenen ooit geintroduceerd op de wereld)

pig city, pas, the senix

1988
- PIG City, etnies sponsort het team PIG City uit Brighton Engeland, een van de meest invloedrijke skatebord steden van engeland.
- Image, Platoon en Gilles De La Pointe worden door etnies ingehuurd als etnies eerste grafisch ontwerpers. Om te beginnen moesten zij het Etnies logo re-stylen. Skateboarder Franck Boistel werd ingehuurd als etnies eerste art director.
- PAS, Pierre Andre Senizergues gaat rijden voor etnies en ontwerpt het Senix Pro Model schoenen.
- Etnies The Senix: de senix schoenen komen voor het eerst op de markt, een op performance ontwikkelde schoen met als extra eigenschap enkel ondersteuning en verbeterde grip. De senix blijkt sterker en slijtvaster dan alle eerder op de markt gekomen skate schoenen omdat de buiten zool gemaakt is van Indy 500 rubber dat 4 keer langer meegaat dan de huidige generatie schoenen.

1989
- Etnies Amerika: Senizergues begint met het distribueren van de etnies schoenen in Amerika als pro skateboarder. Etnies is geboren.

1990
- Pro Street Skater Sal Barbier gaat skaten voor Etnies.
- M.A.S. Contest, Etnies organiseert samen met de Franse stad Village of la Grand de eerste Masters of Skateboarding Contest. De grootste outdoor wedstrijd op skateboard gebied, en wordt tevens gesponsord door etnies. Het is het eerste skateboard evenement dat massaal de aandacht weet te trekken van televisie, radio en media: oa meerdere skateboard magazines pikken dit evenement op als groot nieuws voor de skateboarders sub cultuur.
- Etnies lanceert een nieuwe lichting schoenen die simpeler van ontwerp zijn en volledig van suede gemaakt zijn (exclusief zool uiteraard), de collectie bestaat onder andere uit de Senix, Rap High-Top en de Ollie King.

1991
- Etnies begint met adverteren in de verenigde staten.
- Pierre Andre Senizergues huurt zijn vriend Don Brown in om hem te helpen bij de marketing, verkoop, team en het verschepen van de schoenen.
- Pro skateboarders Natas Kaupas, Eric Dressen, Pierre Andre Senizergues, Sal Barbier, Rudy Johnson, Jason Rogers, Eric Conner, Laban Phedias en Jahmal Williams rijden samen voor Etnies.

Red Rap High-Top schoenen

1992
- Pierre Andre Senizergues sluit een licentie deal met Rautureau Apple en begint met het uitleggen van zijn plan voor Etnies in de United States, hij neemt hierdoor tevens de wereldwijde distributie over.
- Etnies wordt het eerste schoenen merk dat adverteert in het bekende en revolutionaire skateboard magazine Big Brother, het blad is in handen van Steve Rocco.
- De nu klassieke etnies Red Rap High-Top schoenen krijgen grootse bekendheid wanneer Sal Barbier ze aan heeft in de skateboard video Plan BS Questionable. Rooney Mullen draagt ook etnies schoenen. De Red Rap High-Top schoenen van etnies waren volledig rood, hoog en gemaakt van suede.

Plan BS Questionable

1993
- Etnies gaat ook in 1993 door met de marketing campagne en is nu ook weer het eerste schoenen merk dat adverteert in issue #1 van het magazine 411 Video. In de advertentie staan onder andere de team riders ronnie Creager en Jerry Fowler.
- Etnies luistert naar de skateboarders en begint de schoenen te ontwerpen zoals de skateboarders het graag zien, kostbare feedback wordt verwerkt in de nieuwe ontwerpen van de schoenen, de Classic Lo-Cut wordt in een samenwerking tussen pierre en Don Brown ontworpen en zorgt voor een hele nieuwe generatie Low-Top skate schoenen. De collectie bestaat onder andere uit de Lo-Top en Rap. De Intercity, Mid-Top Screw worden vrijwel direct geimitteerd op de markt gebracht door merken als Duffs en Globe.
- Keep it Low ! De andere schoenen merken blijven de eerst uiterst populaire High-Tops door produceren, terwijl skaters juist voor de low-cut schoenen van etnies gaan of bestaande high-cuts zelf ombouwen in een low-cut model door de high er af te knippen. De etnies classic lo-cut schoenen blijven erg populair omdat in de ogen van vele skateboardres etnies op dat moment het enige merk is dat luistert naar de huidige skateboarders generatie en hun wensen.

etnies video 2

1994
- Ko Man Logo: wordt het best verkochte schoen en kleding ontwerp tot dan toe.
- Boom: Us skate shoe boom begint.
- DC wordt op dat moment geholpen door etnies leider Pierre Andre Senizergues om te starten met de productie van de eerste lijn DC schoenen.
- Etnies USA veranderd van naam naar Etnies America. Etnies wordt ge-herstuctureert en is nu klaar om verder te groeien.
- Etnies leert een lesje wanneer ze diverse brieven van advocaten krijgt als ze de draak steken met de diverse logo's van merken als nike, converse en fila.

etnies video high 5

1995
- High 5, Etnies 5, de eerste video van het footwear bedrijfs team debuteert met een interessante line-up van bekende pro skaters oa. Jamie Thomas, Tom Penny, Eric Koston, Josh Kalis, Richard Mulder, Marc Johnson, Chris Senn, Rune Glifberg, Chad Muska, J.B. Gillet, Phil Shao en meer. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds een van de meeste gezochte skateboard video's.
- Het etnies bmx team wordt gevormd wanneer professioneel skateboarder Jeremy Wray schoenen komt ophalen en Mike Escamilla introduceert bij Don Brown, Mike Griffin wordt ook toegevoegd aan het team.
- Etnies voegt de MC Rap (vol lederen schoenen met een drie kleuren design, terug van de jaren tachtig / 80's) en het vulcanized spock model toe aan de schoenen lijn.

1996
- Etnies haalt de talentvolle vrouwelijke skateboarders vroeg bij het skate team en weet Elissa Steamer te strikken.
- Het etnies surf team wordt gevormd met oa Donovan Frankenreiter en Noah Johnson.
- D.Friemuth komt bij het BMX team als rijder in 1996.
- Sole Technology, De etnies, emerica, es en ThirtyTwo merken, eerder samengebracht onder de paraplu van Sole Technology worden erkend als Rookie Manufacturer of the Year door het actions sport retail magazine.
- Vriend en freestyler Raedi matter wordt ingehuurd om het europese hart van promotie te gaan opzetten, hij start vlak erna de etnies open en championship series en creeert hierdoor een harde europese skateboard scene.
- het snake model vindt zijn weg naar de straten, enkele highlights van dit model zijn het Ko Man Logo en de hoge kwaliteit van het gebruikte nubuck en suede. Het klassieke intercity model is ook onderdeel van die schoenen lijn.

etnies Moto-X

1997
- Het etnies Trek model, een water afstotende en all terrain schoen komt in de schappen te liggen, ook het meer style hebbende model The Emir zit in die schoenen lijn.
- Etnies opent een nieuw europees kantoor in Zwitserland.
- Het etnies Moto-X team maakt voor de eerste keer haar opwachting met Casey Johnson en Mike Metzger.
- Etnies vormt een team snowbaord riders.
- BMX, Sandy Carson en Josh Stricker worden toegevoegd aan het etnies BMX Team.
- Surf, Brandy Faber, Chris Strother, Shawn "Barney" Barron en Darryl "FLEA" Virostko komen bij het etnies surf team.

arrow logo

1998
- Devisies, etnies gaat voor het eerst haar producten indelen in de volgende categorieen: skateboarding, snowboarding, surfing, BMX en Moto-X.
- Goede doelen, Etnies doneert op kerst avond 10.000 paar etnies schoenen aan de dakloze mensen in Los Angeles via een missie die mensen in nood probeert te helpen. Etnies doneerde ook een geld bedrag aan het Aids ride Bicycle Evenement.
- De getalenteerde kunstenaar Yogi Proctor ontwerpt het nieuwe etnies "arrow" logo.
- Het Mike Vallely pro model wordt geintroduceerd, door het ontwerp en de slijtvaste materialen wordt het model direct opgepikt als een echte klassieker. Ook al is dit model oorspronkelijk ontworpen voor skateboarden, tot de dag van vandaag wordt het door vele BMX riders nog steeds als de beste schoen gezien en ook nog steeds veel gedragen.
- De etnies Sultan (de eerste waterdichte klim en skate schoen) wordt geintroduceerd. Dit model was het favoriete model van Tim Brauch, andere modellen die uitkwamen in 1998 waren Yukon, Kalif en de best verkopende etnies CZAR.

1999
- Etnies opent de deuren van het nieuwe hoofdkantoor in Lake Forest, Californie.
- Etnies sleept de Orange County award in de wacht en begint een eigen music label.
- De dames schoenen lijn van etnies wordt in 1999 voor het eerst geintroduceerd.

- De etnies Fielder (een sandaal met lucht systeem) wordt toegevoegd aan de lijn, andere modellen dit jaar zijn de Cypress en de Baron.

etnies kinderschoenen-lijn

2000
- De kinderschoenen lijn wordt toegevoegd aan de productie met modellen als CZAR, L-Cut en de Indy.
- Etnies begint snowboard schoenen met style te ontwikkelen voor alle sneeuw omstandigheden, schoenen zoals de Chase, Hedge en Granite worden hiermee geintroduceerd en tegelijkertijd wordt aan de skateboard lijn de modellen Bump en Saxon toegevoegd.

2001
- Etnies ontwikkelt een joint venture tussen de private sector (etnies als skatboard bedrijf) en de publieke sector (de stad lake forest) en begint met de bouw van een enorm skatepark voor lake forest city om iets terug te doen voor de skateboarden en de skateboard cultuur.
- Sole Technology organiseert een World Trade Center benefiet in November in Brooklyn New York om skateboarders en de hele industrie samen te brengen.
- Etnies opent een outlet store in Barstow Californie om retailers de mogelijkheid te bieden om van hun overtollige voorraad af te komen in de op dat moment moeilijke tijden in Amerika.
- Het Elissa Steamer model ('s werelds eerste pro skate schoen) wordt uitgebracht door etnies.


Meer informatie over etnies schoenen op wikipedia

ADIO merk historie in de skate scene

adio footwear / kinderschoenen en sneakers

Adio kids: Adio heeft zich gemanifesteerd als een zeer respectabel en niet te missen merk in de skateboard scene. Adio Footwear (uitgesproken als audio) is opgericht in 1996 door Chris Miller en Felix Arguelles, Chris miller was destijds net gestopt als professioneel skateboarder. Grote namen als Shaun White droegen Adio Footwear tijdens hun opkomst.

De look en feel van Adio staan wereldwijd bekend en ook de kwaliteit van de schoenen zijn al jaren een must have voor veel professionele skateboarders.

Adio kinderschoenen hebben een zeer makkelijk klitteband systeem waardoor het aan trekken van de schoen in enkele seconden is gebeurd. Adio kinderschoenen hebben een zeer robuuste en stoere look, voor zowel de jongens als de meisjes kinderschoenen betekend dit een welkome aanvulling op het kinderschoenen assortiment.

Meer informatie over Adio footwear op wikipedia

C1RCA, een eigenwijs schoenenmerk

c1rca kids schoenen

C1RCA kids en kinder sneakers: C1RCA Footwear (uitgesproken als: Circa) is een bedrijf dat skateschoenen fabriceert. Het is opgericht in 1999 en het hoofdkwartier bevindt zich in San Clemente, California. Het is opgericht door Four Star Distribution, in de tijd dat het ook een snowboardbedrijf was. Chad Muska was de eerste professionele skater om voor C1RCA te gaan skaten, nadat hij eS Footwear verliet.

Op 15 juli 2004 verkocht Four Star al hun snowboard eigendommen (Forum, Special Blend, Jeenyus en Foursquare) aan Burton Snowboards en werd zo een 100% skateboard bedrijf. In 2005 verliet Chad Muska C1RCA om voor Supra Footwear te gaan skaten.

Meer informatie over C1rca footwear op wikipedia

DC SHOES, kids schoenen met historie en een gekke twist

dc shoes, een merk met kwaliteit

DC SHOES kids en kindersneakers: DC Shoes is sinds 1993 op de markt verschenen als amerikaans footwear bedrijf, gevestigd in Vista California. Gespecialiseerd in schoenen, maar DC Shoes heeft ook naam gemaakt met shirts, spijkerbroeken, jacks en snowboards. Oorspronkelijk stond DC voor "Droors Clothing Footwear" maar sinds de verkoop van Droors is de merknaam DC veranderd in DC Shoes.

Op 10 Maart 2004 heeft Quiksilver het bedrijf DC Shoes overgenomen. Het bedrijf DC Shoes maakt schoenen voor alle uiteenlopende extreem sporten, ze brengen een ruim aanbod aan producten, voor mannen en vrouwen tot DC kinderschoenen voor kinderen.

DC Kinderschoenen zijn van hoge kwaliteit, hebben een terugkomende stoere look en worden sinds 1993 elk jaar opnieuw verder ontwikkeld door een team van specialisten. Nog steeds zijn DC kinderschoenen afgeleid van de hoofdlijn skateboard schoenen waardoor DC kinderschoenen hun stevige eigenschap blijven behouden. Dc babyschoenen en dc shoes kinderen beginnen bij maat 20.5

Meer informatie over DC schoenen op wikipedia

Keep kinderschoenen, keep company historie

keep kinderschoenen, ramos en guera

Keep company, a cruelty-free schoenen merk. Net in de twintig was Una Kim toen ze Keep Company, een skateboard schoenen merk, mede oprichtte en nog steeds leidt ze het bedrijf. Met hulp van vrienden in de muziek, film, fashion en skateboard scene zijn de Keep schoenen uitgegroeid tot een waar fenomeen in Amerika.

Elke schoen gemaakt door Keep is "cruelty-free".

"Ik skateboarde heel veel toen ik jong was" zegt Una in een interview met CNN.com, maar ze haatte de meisjes schoenen die er voor skateboard-sters op de markt waren. Una verteld over de inspiratie voor haar bedrijf. Ze kocht de kleinste jongens schoenen omdat de meisjes schoenen haar niet bevielen. Vandaag de dag kopen mannen de dames schoenen van Keep, ze gaan tot maat 10,5 en vliegen de winkel uit.

Keep kinderschoenen zijn van zeer hoge kwaliteit en uniek op de kinderschoenen markt. Handgeweven stoffen en een authentic opbouw zorgen voor lichte maar zeer comfortabele kinderschoenen. Begin 2009 komt de nieuwe collectie kinderschoenen van Keep uit met fantastische kleur combinaties en vette designs.

Keep kinderschoenen worden in het voorjaar 2009 voor het eerst wereldwijd geintroduceerd en X-KDS is blij een van de eerste nederlandse winkels te zijn die de keep kinderschoenen kunnen aanbieden.

Het surf merk Roxy

roxy kinderschoenen

Eenmaal iets aangeschaft van een merk uit de actie sporten zoals Roxy of Quicksilver en de kans is groot dat je voortaan alleen nog voor die kwaliteit gaat. Direct afgeleid van de kwaliteits eisen die gesteld worden aan het materiaal om deze sporten uit te voeren worden de kledinglijnen en schoenenlijnen ontwikkeld en getest. De vrije cultuur die heerst bij de merken die wij verkopen heeft stuk voor stuk haar eigen, niet zo lang geleden ontstane geschiedenis. Mede doordat merken als Roxy, Etnies en Vans relatief zo kort geleden zijn ontstaan is er een hechte band met de jongeren van vandaag de dag die nog steeds groeit. Zo ook bij Roxy...

Toen quicksilver besloot om een vrouwenlijn te starten in 1990 was dat een gedurfde stap, op dat moment was de vertegenwoordiging van surfende vrouwen, ondanks dat er een aantal zeer sterk waren op en rond het water, nog een ondergeschoven kindje wat direct terug te zien was in het aanbod van surf kleding voor de mannen vs vrouwen.

Maar goede ideeen hebben altijd een dosis durf nodig om uitgevoerd te worden en Quicksilver zag de onaangeroerde surfmarkt voor de vrouwen als een grote uitdaging met grote mogelijkheden voor ontplooing. Het blijkt dat ze gelijk hadden.

Net als alle dingen die quicksilver voortbracht is ook het merk Roxy ontstaan in het water. In eerste instantie is Roxy begonnen met het uitbrengen van een zwemkleding lijn wat in de late zomer van 1990 meteen een daverend succes werd.

In het volgende jaar werd er een volledige Roxy sportlijn op de markt gebracht en ook die lijn werd door het publiek opgepikt en geprezen, met verkoop die het miljoen dollar al oversteeg in 1991 zag 1992 er rooskleurig uit voor Roxy en dus breidde Roxy in 1992 de kledinglijn verder uit met een eigen denim lijn en een sneeuw kleding lijn. Het feit dat Roxy was voortgekomen uit het dan al bijna authentieke surf merk quicksilver en ook nog eens volledig voor vrouwen was maakte dat het merk direct stevig in de markt stond.

Roxy was het eerste surf merk voor vrouwen en al snel volgden de andere merken met surf kleding voor vrouwen.

mtv surf girls

Rond 1993 werd Roxy als een serieuze speller op de kleding markt gezien. Het zeer populaire Roxy logo werd ontworpen, een hartvormig logo met een stuk van het Quicksilver logo erin verwerkt. Het vertrouwen in het merk Roxy bleeg gestaag doorstijgen bij het publiek en ook de werknemers van Roxy merkten dat zij op de juiste weg waren. Toen op een mooie namiddag de werknemers van Roxy op het strand van Hawaii naar de surfers tegen een ondergaande zon keken werd het idee geboren om een board short speciaal voor vrouwen te ontwikkelen. Het moest een goed zittende en flexibele boardshort worden die toch de vrouwelijkheid van het lichaam zou benadrukken. Het onstaan van dit idee bij Roxy geeft ook direct aan waar Roxy voor staat als merk en waar haar roots liggen. Zoals omschreven in het halfjaarlijkse rapport van quicksilver uit 1990 vlak na het bekend maken van Roxy als spin-off van Quicksilver:"Fun, Bold, Athletic, Daring and Classy". De boardshort voor vrouwen werd direct opgepikt door de vrouwelijke surfers, een groot succes.

Roxy Pro Gold Coast Australie

In 1994 kwam wederom een mijlpaal voor Roxy wanneer zei het eerste Roxy vrouwen surf team bij elkaar bracht met oa. Lisa Andersen als regerend ASF wereld kampioen. Lisa heeft daarna nog drie keer de wereld titel in de wacht gesleept met voor Roxy uiteraard veel en vooral wereldwijde naamsbekendheid tot gevolg. Onder haar leiding is het Roxy team uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde teams en heeft veel bijgedragen aan de history voor het vrouwen surfen.
Uiteraard bleef het hier niet bij, in 1995 kon Quicksilver na de sponsoring van vele evenementen het eerste Quicksilver/Roxy Women's Pro Event aankondigen gehouden in Sunset Beach Oahu's North Shore. Tien jaar later blijken de Roxy Pro Hawaii events nog steeds een van de meest prestigieuze en opwindende ASP World Championship surf evenementen te zijn.

Het succes van Roxy en haar eerste evenement heeft ertoe geleid dat er wereldwijd meerdere Roxy competities zijn ontstaan zoals Roxy Jam UK, alle ASP World Championship Tour events, De Women's Pro Surf Festival in Australie (een van de grootste wereld kwalificatie series On Tour) en de amateur surf contests voor jonge aankomende professionele surfers. Roxy organiseert niet alleen maar sponsort ook veel evenementen wereldwijd.
Hieruit voortgekomen is bijvoorbeeld ook de populaire real-life TV serie "Surf Girls", een samenwerking met MTV en in 2003 uitgezonden. Surf Girls gaat over een competitie waarbij 14 meiden worden gevolgd bij hun strijd om uiteindelijk de Surf Koningin te worden, direct de titel Prof te krijgen met alle sponsor contracten als gevolg en het meedoen aan de wereld kampioenschappen en evenementen. Duizenden meiden schreven zich op voorhand in, hieruit werden de beste 14 geselecteerd. Een absolute aanrader om eens terug op te zoeken. De serie was een grote hit wereldwijd en heeft verder bijgedragen aan de populariteit van het surfen onder de meiden en vrouwen. Roxy is uitgegroeid tot een groot en gerespecteerd lifestyle merk met winkels op Hawaii, in Californie en wereldwijd een enorm netwerk aan retail winkels. De Roxy Spirit keeps on going: "Daring, confident, naturally beautiful, fun, alive: Roxy".

Meer informatie over roxy schoenen op wikipedia