Een doorbraak voor het online bestellen van kleuter en kinderschoenen! Het unieke online maatsysteem, in 2009 ontwikkeld door X-KDS Vof te Rotterdam, zorgt ervoor dat je online tot op een halve centimeter nauwkeurig kleuter en kinderschoenen kunt bestellen.

Fabrikanten produceren in verschillende fabrieken en hanteren daardoor verschillende europese maten waardoor bijv. maat 23 van merk 1 niet gelijk is aan maat 23 van merk 2. Per merk verschillen modellen ook nog eens onderling in maat doordat het ene model bijvoorbeeld gevoerd is en het andere model niet, of doordat de zoolconstructie verschillend is. Weer andere merken produceren zoveel dat de modellen onderling in verschillende fabrieken worden gemaakt, waardoor er ook verschillen ontstaan.

Reden genoeg dus om daar iets op te vinden. Door ons beproefde maatsysteem, waarbij wij van X-KDS zelf elk model en merk schoen hebben opgemeten en ingedeeld op centimeter, koopt je nu met zekerheid de juiste maat.

Ons systeem hebben wij de afgelopen 4 jaar uitvoerig getest en waar nodig bijgesteld. Het enige wat je als klant hoeft te doen is opmeten die voeten.

De x-kds.com maathulp

De juiste maat, een kwestie van opmeten. Om optimaal van onze website gebruik te maken dient u voor bestelling de kindervoeten op te meten. Hierna kunt u zeer gemakkelijk op basis van het aantal centimeters van de voet de juiste maat kinderschoenen filteren. Alle kinderschoenen op onze website zichtbaar zijn ook daadwerkelijk op voorraad bij de verschillende webshops.

voeten plaatsen

1. Voeten plaatsen

Zet beide voeten van het kind op een stuk papier en zet de hielen tegen een muur of rechte tafelpoot, het is belangrijk dat het kind hierbij rechtop staat en hierdoor de druk op de voeten gelijkmatig verdeeld.

kindervoeten opmeten

2. Voeten opmeten

Je meet nu de afstand van het puntje van de langste teen tot en met de hiel van de voet. Neem nu de grootste voet als referentie en meet het aantal centimeters op het A4 papier op.

schoenen shoppen

3. Schoenen uitzoeken

Nadat je de voeten van het kind hebt opgemeten kun je via de maatfilter de juiste maat filteren. Kies het aantal centimeters en de website laat alleen die afmeting voet zien.

Bij het aantal centimeters op de website is altijd de benodigde 0.5 cm ruimte inbegrepen. Je hebt dus direct de juiste maat kinderschoenen geselecteerd zonder je verder zich zorgen te maken over de extra ruimte.