Door op
rob jonas

Mijn zoontje slipte met zijn voeten overal uit. Ik verkoop zelf kinderschoenen en al snel bemerkte ik dat mijn middelste zoontje, hij is nu drie jaar oud, een smalle voet heeft. Natuurlijk geen probleem als je zelf kinderschoenen verkoopt, ik nam elke week een paar of 3 mee naar huis en had zodoende snel door welke schoentjes het beste bij hem pasten. Nu leek het me handig om dit voor jou in een overzicht te plaatsen zodat je ook weet welke schoenen perfect passen wanneer je kind een smallere voet heeft. Allereerst een stukje uitleg over smalle voeten en schoenen.

vans old skool navy multi
vans authentic lace bb roze
dc-shoes trase v grijs
dc-shoes rebound tx se g beige
dc-shoes rebound grijs
dc-shoes trase v zwart

Er zijn genoeg gave schoenen die wel smal genoeg zijn!

Te grote schoenen veroorzaken al problemen, laat staan bij smalle voeten. Schoentjes worden soms iets te groot gekocht, ze zijn dan vaak net iets te ruim en onder het mom van 'die kindervoeten groeien zo hard', worden ze op de groei gekocht. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, mits je kind er tegen bestand is. Maar let wel op ! Er is niet alleen sprake van het cosmetische probleem, maar ook dat van de schoen die gaat wringen op de verkeerde plekken (zie foto rechts hiernaast). Bovendien werken te grote schoenen ook tegen bij het leren lopen en spelen van je kind. Wanneer je te grote schoenen koopt, dan moet het kind bij elke stap rekening houden met het neerzetten van de voet. Bij elke beweging, of die nou moeilijk of simpel is, moet het kind onbewust toch al een berekening maken om niet te vallen. Een te grote schoen maakt dat proces alleen maar lastiger. Een schoen is niets minder dan een hulpmiddel om je voeten te beschermen en dat middel moet natuurlijk wel helpen. Te groot kopen betekent een schoen die niet helpt maar tegenwerkt.

Bij mijn eigen zoontje merkte ik dat hij veel fijner in zijn vel zit als hij goede schoenen aan zijn voeten heeft en daarmee bedoel ik de breedte en lengte van de schoen. Je kind heeft al zoveel dingen om rekening mee te houden in zijn nieuwe wereld, zoveel indrukken te verwerken en enorm veel ontdekkingen te doen. Met schoentjes die lekker mee werken, licht van gewicht zijn, veel grip hebben maar toch soepel lopen kun je veel meer doen en zeker als kind! Een paar schoenen extra per jaar kan al een hoop schelen. Het klinkt nu misschien nog raar maar je zult binnen no-time versteld staan van het resultaat.

Welke schoenen passen goed bij kinderen met smalle voeten

Het merk dat mijn zoontje met smalle voeten het best past zijn voornamelijk vans en dc shoes. Van DC Shoes past hij bijna elke schoen omdat het merk DC over het algemeen naar de smalle kant neigt. Voor de kleine maten 20.5 tot 27 vallen alle schoentjes van DC Shoes smal tot normaal uit. De grotere maten 27,5 tot maat 38,5 vallen allemaal smal uit. DC schoenen hebben een iets smallere neus waardoor kinderen met een smalle voet er perfect in passen, de schoenen zitten goed en DC gebruikt ook nog eens van alle merken de beste materialen. Je kind zal er dus langer mee doen. Vans maakt zowel smalle als brede modellen. De schoenen die ik kan aanbevelen voor de smalle leest zijn van vans de classic slip-ons, old skool v's (met klittenband) of 106 v (v staat voor velcro = klittenband). De slipons zijn echt een apart verhaal en een grote aanrader. Mijn zoontje met smalle voetjes heeft ze altijd aan naar school en buiten spelen gaat fantastisch. Tijdens de gymles zijn het super gympen, ze gaan makkelijk in de wasmaschine en zo kan ik nog even doorgaan. Ze zijn perfect voor smalle voetjes, omdat ze goed aansluiten om de wreef (zelfs tot bovenaan de wreef druk geven) en heerlijk ademen. Gelukkig worden ze het hele jaar door geleverd en we hebben al veel goede klant reacties gehad! Op dit moment (het is herfst) heeft hij ook dc cole pro's (de rood suede) aan. Dit is een heerlijke schoen, zeker voor smalle voetjes. Rechts is een foto van mijn zoontje met slipons aan. Hij klimt overal op en af zonder dat ze uitslippen, dat behoort gelukkig tot de verleden tijd!

Bovenaan het artikel heb ik een selectie gemaakt van schoenen die mijn zoontje en dochtertje graag dragen, deze schoentjes vallen lekker smal en zijn dus ook perfect als jouw kind smalle voeten heeft.