Door op
rob jonas

Heeft jouw kindje net als mijn oudste zoon brede voetjes dan zul je zeker net als wij blij zijn dat er toch super leuke en gave sneakers te krijgen zijn die perfect passen bij kinderen met een brede voet. Wanneer je kind wat bredere voetjes heeft dan is het lastig de juiste schoenen te vinden. Vaak zijn de schoenen die breder zijn niet mooi of te degelijk. Wat ik ook vaak heb meegemaakt is dat we een paar schoenen hadden gekocht, thuis kwamen en na 3 dagen te horen kregen dat ze toch te krap zaten. Resultaat: gloednieuwe schoenen die we weg konden doen. Dat is nu verleden tijd !

puma st runner nl inf roze
nike air max1 gs36 4 multi
nike md runner 2 blauw
nike air max90 ps multi
vans atwood grijs
new-balance kv574 rood

Er zijn genoeg gave schoenen die wel breed genoeg zijn!

De oplossing is dichterbij dan je denkt, want de meeste skate gerelateerde (USA) sneakers en schoenen worden vaak gemaakt in bredere modellen. Bij elke collectie merk ik weer dat er modellen tussen zitten die perfect passen bij kinderen met een wat bredere voet. Bovendien zijn deze schoenen ook nog eens super slijtvast en hebben een wat dikkere zool. Dus met de demping van de voeten zit het wel goed, ook als je geen skateboarder bent zijn het super fijne schoenen om aan te hebben.

Voor de kleinere schoenmaten 21 t/m maat 27,5 zijn bijvoorbeeld de etnies RVM en de Van Widow schoenen perfect voor de iets bredere tot veel bredere voetjes. De etnies RVM is een brede halfhoge kindersneaker van super zacht suede dat ook nog eens slijtvast is. Als je kindje een brede voet heeft dan weet ik zeker dat je over deze schoenen zeer tevreden zult zijn. Zoals je in de 2e foto hiernaast kunt zien is dit echt een lekker breed model.

De vans Widow schoenen, ook wel vans Performance genoemd, in de maten 19 t/m 39 zijn direct afgeleid van hun grotere broers en vallen ook lekker breed, maar bieden (ten opzichte van veel niet skate merken) enorm veel steun en demping aan de voet. Het is een schoen die gebaseerd is op de CUP zool, zeer slijtvast waardoor deze schoenen enorm gewild zijn bij skaters. Vans Widow schoenen zijn dubbel gestikt op de plekken waar nodig en dus ook goed voor kinderen met een wat zwaarder gewicht. Ze zijn verkrijgbaar met klittenband en veters.

Je kunt nu eenvoudig schoenen uitzoeken voor een brede voet

Als je op het overzicht kinderschoenen komt in onze webshop, dan kun je eenvoudig alle schoenen naar voren halen die geschikt zijn voor een bredere voet. Op het overzicht kun je naast de maat ook de knop "brede voeten" selecteren. Hiermee krijg je direct een overzicht waarin te smalle schoenen zijn uitgesloten. Klanten laten geregeld reviews en beoordelingen achter op basis van de bestelde schoen en geven aan of een schoen breed of juist smal uitvalt. Hierdoor is het mogelijk om snel te filteren op brede voeten.

Mijn zoon is nu zeven en draagt vaak vans Baxters of etnies Faders. Eigenlijk alle etnies schoentjes tot maat 27,5 vallen lekker breed, vooral de etnies RVM en etnies Fader zijn aan te raden. De etnies Faders hebben een klittenband nep veter sluiting die erg goed sluit en ook geschikt is voor een hoge wreef. De etnies RVM heeft wel een normale veter sluiting. Dit model sluit, ondanks dat het een brede schoen is, mooi aan om de voet en staat super stoer onder een spijkerbroek. Verder heeft hij vaak vans Big schools met klittenband gedragen. Ook deze schoenen zijn lekker makkelijk zelf aan en uit te doen en zijn goed af te stellen om de wat hogere wreef.