Door op
rob jonas

Vaak genoeg kwam ik met nieuwe schoenen aanzetten die en te smal waren en ook niet zo makkelijk aangingen. Mijn zoontje van 7 heeft wat bredere voeten en wat daar vaak ook bij komt kijken is een wreef die net wat hoger is dan gemiddeld. Daardoor hebben we vaak nieuwe schoenen weg kunnen doen omdat ze bij nader inzien niet zo lekker zaten. Elke keer balen natuurlijk, want het is nooit leuk als je iets leuks hebt gekregen wat je vervolgens niet aan kunt trekken omdat het pijn doet. Dat kan zeker anders, hieronder zal ik je vertellen welke schoenen mijn zoon nu draagt en hij is zoooo gelukkig :)

new-balance kv574 blauw
new-balance ke410 rood
vans old skool navy multi
vans sk8 mid reissue zwart
vans atwood deluxe bruin
vans old skool blauw

Er zijn veel gave schoenen die wel goed afgestemd zijn op een hoge wreef!

In eerste instantie ga je er als ouder vaak vanuit dat de schoenen nog uit moeten lopen, maar eigenlijk weet je wel dat het niet fijn is voor je kind, schoenen die bij je tenen aan de breedte te krap zitten of niet makkelijk aan en uitgaan zorgen ervoor dat je kind zich ongemakkelijk voelt of beweegt. Liever de schoenen aanhoudt omdat opnieuw aandoen lastig is of dat de voeten dan pijn doen bij het aantrekken.

Veel kinderen hebben in de eerste jaren een wat dikker voetje, maar zodra ze gaan lopen trekt dat snel weg. Een hogere wreef is niets ergs, het is alleen wel fijn als je een oplossing hebt, die ook nog een stoer is en er normaal uitziet :)

Sinds 2 jaar ben ik erachter welke schoenen perfect zijn voor mijn zoontje en dat zijn zeker wel stoere schoenen. Zijn laatste paar voor komende winter zou ik zo zelf ook wel willen hebben, het zijn heerlijke sneakers gevuld met warm fleece, gemaakt van stevig donker leer en suede. Veel stoerder zul je ze niet snel vinden.

Schoenen die wel geschikt zijn voor hoge wreef

In de 4 jaar dat ik schoenen inkocht heb ik veel verschilende modellen langs zien komen, na zo'n 2 jaar begon bij mij ook het kwartje te vallen en wist ik welke modellen bij mijn zoon goed zouden passen. Dat zijn bijvoorbeeld de RVM's van etnies in de kleine maten t/m maat 26,5, de grotere maten RVM's 27 t/m maat 38,5 niet, die zijn niet breed genoeg. Momenteel heeft hij de etnies faders aan die je hieronder in het lijstje ziet, dit zijn schoenen met een lekkere brede zool, een erg zachte dikke lip dus goed voro zijn brede voeten en hoge wreef. De schoenen die hij voor de winter heeft klaarstaan zijn vans baxter all weathers. Dit zijn perfecte schoenen als je kind een hoge wreef heeft, ze zijn ook nog eens super warm voor de komende winter, dik gevoerd van binnen. Deze vans kinderschoenen zijn gemaakt op een cup zool die goed breed is. Een heerlijke stoere kinderschoen.

Vans Edgemonts zijn ook geschikt voor een hoge wreef al zou ik ze niet snel uitkiezen als je ook erg brede voeten hebt, iets breder dan gemiddeld gaat zeker goed.

Bovenaan het artikel heb ik een selectie gemaakt van de schoenen die mijn zoontje draagt, deze schoentjes vallen lekker breed en zijn dus ook perfect als jouw kind een hoge wreef heeft: