Door op
rob jonas

Mijn zoontjes hebben allebei een tasje klaarhangen voor de gymles, ze hebben natuurlijk schone schoenen nodig, laat dat voorop staan want de vloer in de gymzaal moet schoon blijven dus je zoekt gymschoenen die alleen binnen worden gebruikt. Voor tijdens de gym hebben ze veel schoenen geprobeerd, nu eenmaal 7 jaar verder ben je als ouder wel wat ervaring rijker. Gymschoenen voor kleinere kids kunnen het beste geen veters hebben, lekker licht zijn en vooral goed flexibel. Als je dus op zoek bent naar gympen voor de gymles dan zal ik hier uitleggen welke schoentjes ze nu dragen.

vans slipon toy story zwart
vans classic slipon toy story multi
vans old skool navy multi
vans classic slipon toy story multi
vans authentic lace bb blauw
vans asher tropical flora zwart

Gymschoenen die perfect zijn voor de gymzaal

Wat een must is voor schoolgympen is dat ze lekker flexibel zijn en goed pasmaat zijn, je kind gaat veel bewegen en heeft geen tijd om na te denken over te grote schoenen. Gymschoenen die niet flexibel genoeg zijn zorgen ervoor dat je kind niet goed leert bewegen, het uiterste uit een beweging kunnen halen is belangrijk, zeker als je nog aan het leren bewegen bent. Je wilt natuurlijk niet belemmerd worden door je gympen anders kun je beter op blote voeten gymmen.

Het doel van een gymschoen is het te gebruiken als hulpmiddel: bijvoorbeeld, in het najaar en de winter is het fijner om gympen aan te hebben tijdens de gym omdat je anders koude voeten hebt. Het is ook van belang dat je veel grip hebt in alle bewegingen, uitglijden of hier rekening mee moeten houden, verstoord het doel van de les.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je gymschoenen bijdragen aan je leerproces, het soepel bewegen van je lichaam.

De beste gympies zijn simpel en licht om mee te nemen

Mijn oudste zoontje (nu 8 jaar) heeft in het begin allerlei modellen gedragen, hierdoor kunnen we zeker makkelijk aangeven welke schoenen het fijnst zijn. Schoenen die wat zwaarder zijn kun je beter niet nemen, ze gaan minder makkelijk in een tas, zijn vaak stugger en minder flexibel en gaan eerder stuk. De schoenen die mijn zoontje het fijnst vindt zijn vooral de schoenen met een vulcanized zool. Dat is een zool gemaakt van soepel rubber dat lekker stroef en flexibel is en dus veel grip geeft tijdens de les. Het rubber van die schoenen laat ook geen strepen achter, de schoenen zijn licht, gaan makkelijk aan en uit (geen veters) en je kunt ze ook in de wasmachine wassen.

De beste schoenen voor de gymles zijn de vans classic slip-ons of vans old skool met klittenband. De slipons hebben geen veters, het zijn instappers, je kind kan ze dus zelf makkelijk aandoen en ze passen perfect in de gymtas. Twee slipons tegen elkaar is als 1 normale schoen, elastiekje eromheen en klaar is kees. Je kunt ze gemakkelijk wassen na een half jaar, ze zijn gemaakt van canvas dus met ademen en zweetvoeten zit het wel goed. De old skool v schoenen zijn ook fijn omdat ze iets meer steun en bescherming geven aan de voet, goed af te stellen zijn op de wreef omdat ze klittenband hebben, en gemaakt zijn van suede wat iets steviger is.

Bovenaan het artikel heb ik een selectie gemaakt van schoenen die mijn zoontje draagt, deze schoentjes zijn lekker licht en zijn perfect voor de gymles: