Door op
rob jonas

Jazeker ! Opstaan en leren lopen doe je op de creche ook binnen, vooral als je kindje wat ouder wordt en ze de hele dag met de andere kids op de creche ronddartelt dan is het fijn als ze een schoentje aan hebben dat lekker licht is en toch wat bescherming biedt. Op de creche zitten ze aan tafel, rennen achter elkaar aan, door de gang naar buiten en knallen op het schoolplein en de zandbak. Heerlijk die 2 oudste kids van mij hebben het al doorlopen en mijn dochtertje van 1,5 gaat nog wel naar de creche. Ze hebben alle 3 slipons aan (gehad) op de creche, een super licht schoentje van canvas zonder veters of klittenband dus snel aan en uit te trekken.

adidas snice 3 cf i paars
adidas superstar crib wit
adidas superstar 2 cmf crib wit
converse first star green beige
vans authentic lace bb roze
converse first star navy multi

Op de creche binnen en buiten spelen

Bij het voor het eerst buiten spelen, een fase die je kindje vaak op de creche of peuterspeelzaal doorloopt, is het natuurlijk erg fijn als je een schoentje hebt dat niet te zwaar is en dat lekker mee gaat met de bewegingen. Wat ik bij mijn 3 kinderen zag is dat ze, ongeacht wat voor schoenen ze aan hebben, alle hindernissen toch proberen te nemen. Of het nu een paar stapjes oefenen is, ergens voor het eerst opklimmen is of dat ze ergens overheen willen springen. Het is van groot belang dat je kind daar niet uit evenwicht wordt gebracht door een te grote schoen of iets niet durft omdat de schoenen niet lekker meewerken.

Ik bemerkte dat mijn oudste zoon (nu 7 jaar) bijvoorbeeld ging inhouden bij het buitenspelen omdat hij destijds nog verkeerde schoentjes had. Bij mijn middelste zoontje (hiernaast op de foto) heb ik dat nooit opgemerkt, hij heeft van het begin af aan de goede maat schoenen aan. En klimt feilloos overal op en af. Ik ben van mening dat het zeer goed is voor de motoriek als je kind de juiste maat schoenen draagt bij het leren lopen.

Wanneer je kind voor het eerst iets gaat uitproberen, moet het niet in de weg worden gezeten door een kleding stuk waardoor het niet lukt.

Deze schoentjes zijn perfect voor naar de creche

Mijn dochtertje ging ik van de week ophalen en ze was lekker buiten aan het krijten met haar vans chukka schoentjes aan, het is nu herfst aan het worden en dan is het wel fijner als je suede schoenen draagt. Niet alleen zijn die veel warmer, maar je kunt ze ook goed bewerken met regenafstotende spray. De vans chukka schoentjes zijn verkrijgbaar in maat 19 t/m 26,5 en zijn er ook in fleece gevoerde variant.

Voor de zomer is een canvas schoentje fijner, dan ademt de voet lekker, een slip on schoentje / instapper is dan het best aan te bevelen, omdat die ook nog eens lekker uitloopt is het een ideaal zomer schoentje. Vans slip on schoentjes kunnen ook makkelijk nat worden en drogen in de zomer lekker snel op. Voor op vakantie zijn het dus ook ideale schoentjes.

Wat ook fijne schoentjes zijn, zijn de klittenband schoentjes van vans en etnies of dc shoes, deze heb je in volledig suede en half canvas half suede of leer. Voordeel daarvan is dat je ze kunt stellen als je zoon of dochtertje een wat hoger wreefje heeft. De chukka is daar overigens ook geschikt voor. (zie foto hiernaast)

Ik heb bovenaan wat schoenen die mijn dochtertje draagt in een overzichtje gezet, de meeste draagt ze ook naar de creche, sommige ook binnen als slofjes:

vans chukka klittenband